top of page

BÄNKSKIVOR

Bänkskivan är en av de delar av köket som syns allra mest och även som slits mest. Bänkskivan behöver både ge ett snyggt intryck och vara tålig. Idag finns det flera olika material att välja mellan för bänkskivan i köket.
Laminat är det material som flest personer väljer till sina köksbänkskivor. 

Laminat

Bänkskivor av laminat finns i en mängd olika mönster och färger. Dock så finns det laminatskivor av olika kvalitéer på marknaden. Oftast så lönar det sig mer att välja en lite dyrare laminatskiva av högre kvalité eftersom en billigare skiva med sämre kvalité oftast ger en kortare hållbarhet, då vatten lättare tränger in i skivan.

Fördelen med en bänkskiva av laminat är att den är underhållsfri och enkel att hålla ren. Finns en massa olika mönster och färger att välja mellan och den har ett relativt lågt pris.
 

Laminatet på bänkskivor för snickeriändamål är ca 0.8 mm tjockt och består till ca 65% av kraftpapper, producerad av oblekt pappersmassa från skogar på norra halvklotet, främst Norden, USA och Kanada. Papperet tillverkas till övervägande del av sågspån, bark och toppar, som annars skulle brännas. I viss utsträckning ingår även returpapper.

Kraftpapperet impregneras med Fenolformaldehydharts och läggs i flera lager. Överst läggs ett dekortryckt mönsterpapper impregnerat med Melamin och överst ett skikt Melamin. Mönsterpapperet trycks med färger fria från tungmetaller. Färgerna är huvudsakligen vattenbaserade.
Laminatet pressas sedan under högt tryck och hög värme. Genom att använda olika bearbetade pressplåtar, får laminatets yta önskad struktur.

Vi på EB-Kök säljer laminatskivor av hög kvalité som måttanpassas efter kundens kök.

Här nedan kan ni se exempel på EB-Köks utvalda sortiment.


OBS! Tänk på att färgen kan uppfattas olika på exemplen här på hemsidan mot verkliga skivan. Innan beställning se alltid ett riktigt prov för exakt färgnyans. 

20220905_130715-01.jpeg
bottom of page